Propolis lippenbalsem voor herstel van beschadigde lippen

De temperatuur in Nederland blijft een beetje laag, vooral als het wachten is op de eerste honing van het jaar. Op dit moment is er niet veel meer te doen dan het controleren van de bijenvolken, bijvoeren als er te weinig voedsel in de kast zit en….wachten op warmer weer. Tijd genoeg om een nieuw product toe te voegen, waar veel mensen baat bij hebben.

Het gaat om een nieuw product in de categorie ‘gezondheid’, zelfs om een uniek product dat alleen door De Delftse Bijenkorf gemaakt wordt; propolis lippenbalsem. Deze lippenbalsem is erg geschikt voor het herstel van bijvoorbeeld een koortslip en andere beschadigingen van lippen.

Op de foto rechts een potje bijna niet bewerkte propolis, links de propolis lippenbalsem.

Propolis is een (boom)hars die door bijen verzameld wordt om de bijenkast te onderhouden. Kenmerken van propolis zijn ontstekingsremmend en werking tegen bacteri├źn, virussen en schimmels. Kortom een heel mooi natuurproduct dat ook nog eens een gunstige invloed heeft op de wand van bloedvaten. Hierdoor ontstaat een snelle en mooie heling van de wond zonder littekens.

Een veel voorkomend propolis product dat ook bij De Delftse Bijenkorf te koop is, is propolis zalf. Deze zalf heeft dezelfde genezende werking, maar is heel vet en niet zo prettig om op bijvoorbeeld een koortsuitslag te smeren. Daar komt bij dat propolis best hardnekkige vlekken kan geven, dus zonder steriel gaasje de zalf gebruiken is minder wenselijk.

De propolis lippenbalsem daarentegen heeft een andere structuur, doordat er geen vaseline in opgenomen is, maar zo zuiver mogelijke bijenwas. De propolis is ook bij de lippenbalsem opgelost in alcohol en daarna vermengd met de naturel lippenbalsem om een smeerbaar product te krijgen. De propolis lippenbalsem is online verkrijgbaar in potjes van 7 gram en 15 gram.