Ideale struik voor bijen

Vorige week was ik voor een paar dagen in Griekenland op vakantie. Om precies te zijn was ik in Olympiada, dat is een mooie omgeving met een heuvelachtig landschap en heel veel bloeiende struiken en heel veel bijen. Een bijenkast heb ik niet kunnen ontdekken, maar ik kan mij niet voorstellen dat er geen imker is die daar bijenkasten heeft staan.

Tijdens mijn vakantie heb ik heel wat foto’s gemaakt van de meest voorkomende struiken en natuurlijk, als het lukte een bij op de foto. De bloemen aan de struiken zagen er voor de bijen echt uit als ‘supervoer’ en dus ben ik op zoek gegaan naar de naam van deze struiken. Na fijne hulp in mijn zoektocht heb ik de namen kunnen achterhalen, de witte variant staat bekend als ‘Cistus Salviifolius’, de roze variant (zie foto) staat bekend als ‘Cistus Pulverulentus’.

Volgende zoektocht zal zijn waar ik deze struiken kan kopen, hopelijk bij een tuincentrum in de buurt. De struiken zijn beperkt winterhard, dus even opletten bij een strenge winter, maar …. als de struiken de winter overleven dan heb je ook een geweldige bloemenzee die erg gewaardeerd wordt door de bijen, en daar ga ik voor!