De doorzichtige bijenkast

Dit weekend mijn nieuwe project bijna afgerond; de doorzichtige bijenkast. Als imker kan ik altijd zien wat in een bijenkast gebeurt, omdat ik de kasten openmaak en in de kast aan het werk ben. Zo kwam ik op het idee om een doorzichtige bijenkast te maken. Een aantal weekenden is aan deze kast gewerkt, vooral door het hergebruiken van materiaal.


De bijenkast heeft de afmeting van een 6-raams bijenkast er kunnen dus 6 ramen ingehangen worden. Hopelijk vinden de bijen de kast ook prettig om in te verblijven, dat is wel een voorwaarde. Hoe en wanneer ik de kast ga gebruiken weet ik zelf nog niet, eerst moet ik een bijenvolk hebben om in de kast te zetten.


Wat ik leuk zou vinden is om bijvoorbeeld op een ochtend als ik later begin op mijn werk naar een basisschool te gaan met deze kast om voorlichting te geven over bijen. Dan is het natuurlijk leuk als leerlingen de bijen ook echt aan het werk kunnen zien.