Bijenwasdoek of bijenwas bewaardoek

Het was weer tijd voor een nieuw product en dit keer een product om het gebruik van plastic (zakjes) en aluminiumfolie te beperken. Bijen zijn goed voor de natuur, daar zijn we het snel over eens, maar vervuiling van de natuur door plastic kunnen we ook dankzij de bijen terugdringen.

De bijenwasdoek zorgt er voor dat je voedsel kunt bewaren zonder gebruik te maken van plastic of aluminiumfolie. In de bijenwasdoek kan je (restjes) brood, fruit, groente, en nog veel meer verpakken. Vlees en vis moet je niet op deze manier bewaren. Dan nu naar het maken van De Delftse Bijenkorf bijenwasdoek.

Allereerst de keuze van de stof, dat is altijd lastig, iedereen vindt een andere kleur of ander motief leuk, dus het worden meer bijenwasdoeken. De losse doeken gaan eerst in de oven om de plaat op te warmen en de doeken warm te maken. De bijenwas die ik op de doek aanbreng is ‘verdund’ met pure jojoba olie.

Het is belangrijk niet te veel of te weinig bijenwas aan te brengen. Doe je te veel, dan ‘krakt’ de bijenwasdoek bij het vouwen en dat wil je niet. Doe je te weinig, dan blijven de producten niet vers en heb je er niets aan. Zoals je kan zien zorgt mijn oma er voor dat ik mij aan de juiste hoeveelheid houd :).

Na het aanbrengen van een aantal lagen bijenwas en controle tussendoor zijn de bijenwasdoeken geschikt om op de webshop te zetten. Wil jij ook eens een kleurrijke bijenwasdoek proberen als alternatief verpakkingsmateriaal, bestel dan een unieke bijenwasdoek op onze webshop.