Bijen houden; mijn hobby

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het verzorgen van bijen, nu kan ik wel zeggen dat bijen houden mijn hobby is. Veel mensen denken dat het houden van bijen bestaat uit wachten tot er honing is, zoals Winnie de Poeh, honing uit de korf halen en dan opeten. Dat is het dus niet, en maar goed ook.

Wat mij aantrekt in bijenhouden is alles wat je moet doen om het de bijen naar hun zin te maken. Zie het als een soort (buiten)huisdier dat verzorgd moet worden. Het begint al met de bijenkast, die moet schoon zijn en voorzien van goede verf. Bijen zijn heel precies en afwijken van het goede vinden ze lastig, ik ook, dus we passen eigenlijk best goed bij elkaar.

In mijn korte verhaaltjes op mijn website zal ik vertellen over de werkzaamheden, de leuke momenten en de minder leuke momenten die ik meemaak met mijn bijen. Natuurlijk laat ik ook weten wanneer ik honing beschikbaar heb, want dat is natuurlijk altijd speciaal, voor mij en voor iedereen die van de natuurzuivere honing van mijn bijen geniet.